Heeft u problemen met het lezen van deze SBR@NIEUWS? Klik dan hier.
# 105 - april 2012

NIEUWS
SBR Duurzaamheidscongres 2012 over klimaatadaptatie van gebouwen

Op donderdag 7 juni bent u welkom tijdens het SBR Duurzaamheidscongres 2012. Onderwerp van gesprek: de klimaatadaptatie van gebouwen. Tijdens het congres krijgt u een deskundig antwoord op veel vragen. Wat is klimaatadaptatie precies? Hoe kunt u als ontwikkelaar, beheerder, bouwer of architect hierop inspelen? De gebouwde omgeving kan zich aanpassen aan klimaatveranderingen. Gebouwen kunnen het klimaat zelfs positief beïnvloeden. Het congres geeft u een handvat om met deze kennis aan de slag te gaan. Dagvoorzitter Marlon Huysmans en toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland delen hun visie en ervaringen met u. De locatie spreekt in ieder geval tot de verbeelding: de Floriade in Venlo. Meer informatie.

16 nieuwe SBR Productdetails


 
In nauwe samenwerking met Sectie Kwaliteit Dak van de Nederlandse Bond van Timmerfabrikanten zijn 16 nieuwe SBR-Productdetails ontwikkeld. U kunt deze details gratis downloaden.

Nominaties Gulden Feniks bekend


 
De genomineerde projecten voor de Gulden Feniks 2012 zijn onlangs bekend gemaakt. De jury heeft in totaal 10 projecten geselecteerd: 4 projecten in de categorie Renovatie, 3 in de categorie Transformatie en 3 Gebiedstransformaties. De prijsuitreiking vindt plaats op 6 juni a.s. tijdens PROVADA in de Amsterdam Rai. Bekijk hier een overzicht van alle nominaties.

Bijeenkomsten vogelvriendelijke maatregelen in de bouw (gratis)

Nieuwbouw betekent niet dat vogels hoeven te verdwijnen. Verschillende sprekers leren u in slechts enkele uren hoe u als bouwexpert vogels kunt beschermen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit van uw gebouw. Na deze bijeenkomst weet u hoe u kunt bijdragen aan het behoud van vogelsoorten. Bovendien leert u in de praktijk: een deel van de middag gaat u op excursie.

Deelnemen kan nog op de volgende data:
Nodazzle wint Innovatieprijs Brandveiligheid 2012

Nodazzle ontving de prijs voor Nodazzle ‘the smart safety light’, een nieuw systeem op het gebied van nood-, evacuatie- en veiligheidsverlichting waarbij intuïtief vluchten centraal staat. De overgrote meerderheid van de deelnemers aan het congres (in totaal waren er zo’n 160) liet met een plenaire stemming weten het meest enthousiast te zijn over de innovatie vinding van Nodazzle. Lees verder.

Brandveiligheid blijft een 'hot' onderwerp, zeker in combinatie met het Bouwbesluit 2012. Bekijk onze site voor de nieuwe publicatiereeks Brandveiligheid: Ontwerpen en Toestsen en de bijeenkomsten op het gebied van brandveiligheid voor aannemers, architecten en gebouwbeheerders.

Symposium Investeren en Onderhoud(en)


Zoekt u naar een praktische vertaalslag van uw portefeuillebeleid, investeringsbeleid en onderhoudsbeleid? Wilt u de keten in beweging zetten? Wilt u een optimale balans in vooraf definieerbare prestaties? Kom dan naar het Symposium Investeren en Onderhoud(en) | Kwaliteit in Balans op 10 mei in Soesterberg. Wij bieden u een dynamische middag onder leiding van Bram Moszkowicz. Ook wordt de nieuwe publicatie lsquo;Handboek Prestatiegericht samenwerken bij Investeren en Onderhoud’ gepresenteerd (zie hiernaast).

BouwLokalen ‘Groen Bouwen’

BouwLokalen organiseert vanaf 15 mei tot en met 12 juni een serie bijeenkomsten over ‘groen bouwen’. Deze serie zoomt in op het belang van groen bouwen en de rol van de bouw in relatie tot biodiversiteit. BouwLokalen zijn heel praktisch, gratis en vinden verspreid over 10 locaties plaats. Bekijk de data en locaties op de website van BouwLokalen.

Herbestemmen en transformatie


 
In 2010 kwam er een Kantorentop, in 2011 gevolgd door een Actieprogramma Aanpak Leegstand Kantoren. Vele publicaties en instrumenten zijn verschenen. Je kunt er een lege kantoorkamer mee vullen. De belangstelling voor herbestemmen en transformatie is enorm. SBR organiseert op dit gebied de komende tijd diverse activiteiten met o.a. het Nationaal Programma Herbestemmen en het Nationaal Renovatie Platform:
BINNENKORT VERKRIJGBAAR
Handboek Prestatiegericht samenwerken bij Investeren en Onderhoud
Het Handboek laat stapsgewijs zien hoe er optimaal kan worden samengewerkt bij renovatie- en onderhoudsprojecten volgens de PGS methodiek. Bestel en u ontvangt de publicatie wanneer deze leverbaar is (leverbaar vanaf 10 mei).


TWITTER
 
@SBR_Nieuws heeft 1.000 volgers! Daar zijn we trots op. Volgt u ons ook?BIJEENKOMSTEN
EN CURSUSSEN
4 mei 2012 - Bijeenkomst vogelvriendelijke maatregelen in de bouw

8 mei 2012 - Cursus Rekenen aan brandveiligheid: vluchten en WBDBO

10 mei 2012 - De kracht van de gemeente bij transformatie

10 mei 2012 - Symposium Investeren en Onderhoud(en)

15 mei 2012 - 12 juni 2012 - BouwLokalen 'Groen Bouwen'

16 mei 2012 - Bijeenkomst vogelvriendelijke maatregelen in de bouw

22 mei 2012 - Cursus Hallenbouw volgens het nieuwe Bouwbesluit

22 mei 2012 - SBR BouwBeter congres: (samen)werken aan faalkostenreductie

24 mei 2012 - NRP-Excursie: Transformatie Tramwerkplaats Winschoten en Oude Remise Nieuweschans

31 mei 2012 - SBR Vastgoedontbijt

31 mei 2012 - NRP-Studiedag: Transformatie en fiscaliteit

31 mei 2012 - Passiefhuis op detailniveau, nieuwbouw

Ga naar de volledige agenda.SBR_nieuws SBR bouwbeter SBR Herbestemming Stuur deze mail door
Afmelden: Meld mij af