http://www.badminton.nl


Archief

Contact

Doorsturen


25 oktober 2012

Nieuwe SportRIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie)


De Werkgevers in de Sport, bekend als de WOS, heeft samen met de vakbonden een nieuwe branche- RI&E samengesteld die vanaf nu beschikbaar is.  Met een Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kun je de veiligheids- en gezondheidsrisico’s in jouw vereniging of organisatie in kaart brengen. Het bestaat uit een vragenlijst en op basis van de risico’s die daar naar voren komen wordt een plan van aanpak gemaakt. Dit plan van aanpak kun je dan gebruiken voor het oplossen van de risico’s. De nieuwe SportRIE is vooral afgestemd op de risico’s bij sportbonden en sportverenigingen en is in het voortraject door een klankbordgroep getest. Aan het gebruik zijn geen kosten verbonden, de nieuwe SportRIE is te vinden op: www.sportwerkgever.nl. lees verder.

Nationaal Coach Congres
 

Op 14 december vindt in Den Bosch het  door NOC*NSF en NL Coach georganiseerde Nationaal Coach Congres 2012 plaats. Dit jaar staat deze boeiende bijeenkomst in het teken van slim, effectief en creatief trainen & coachen. Het programma, onder deskundige leiding van Tom van 't Hek, combineert inspirerende lezingen met praktische parallelsessies én de mogelijkheid tot het bijwonen van trainingen. Reserveer de datum alvast in uw agenda en schrijf u in!

Vergoeding VOG voor vrijwilligers in de sport


Seksuele Intimidatie, iedere sportvereniging kan er ooit mee te maken krijgen. Het is niet altijd mogelijk om dit voor 100% te voorkomen, maar er is wel een aantal maatregelen die u als sportvereniging kunt nemen om de kans op ongewenst gedrag binnen uw vereniging te verkleinen. Lees verder.

Postbus 2070
3430 CJ Nieuwegein
Gelderlandhaven 5
Nieuwegein
t (030) 60 84 150
www.badminton.nl